Her stanges Christoffer (24) av oksen

Her stanges Christoffer (24) av oksen
Her stanges Christoffer (24) av oksen

Norske Christoffer Næss ble spiddet under okseløpet i Pamplona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Mange mennesker blir hvert år tråkket ned eller stanget når de løper foran oksene i Pamplona. Her får løpere som skadet seg torsdag. En nordmann var blant de skadde.

Madrid (NTB): Nordmannen skal ha blitt såret i venstre ben, ifølge spansk presse, opplyser informasjonsmedarbeider Lotte Tollefsen ved Den norske ambassaden i Madrid. 24-åringen ble fraktet til det lokale sykehuset Hospital Virgen del Camino i Pamplona.

- Det er full beredskap rundt dette løpet. Mannen har fått førsteklasses legehjelp, og har, etter hva jeg har fått opplyst, blitt operert. Jeg tror i prinsippet ikke mannen vil trenge bistand fra oss, men vi bidrar selvfølgelig med hjelp hvis han skulle ønske det, sier Tollefsen til NTB.

Heller ikke Utenriksdepartementet har satt i verk noe støtteapparat rundt den skadde nordmannen.

- Dette er å regne som en ferieulykke. Det viktigste er at han får medisinsk hjelp, og det er ikke så mye mer vi kan gjøre. Vi vil undersøke saken videre gjennom vår ambassade, sier fungerende pressetalsmann for UD, Frode Andersen til NTB.

Løpet startet klokken 08.00 torsdag morgen, og allerede klokken 08.30 opplyste spanske medier om de skadde og hvor de kom fra. (©NTB)

Personvernpolicy