Meny

Medietilsynet advarer foreldre mot Harry Potter

Medietilsynet advarer foreldre mot Harry Potter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medietilsynet advarer foreldre mot å la små barn se den nye filmen om Harry Potter. De mener filmen har for lav aldersgrense.

Oslo (NTB): Filmen har fått aldersgrense 11 år, men Medietilsynet mener filmen egner seg for de fra 13 år og oppover.

- Harry Potter har blitt voksen, og det er ikke lenger så lett for barn å identifisere seg med han. Han er dystrere til sinns i denne filmen, og sliter litt. Dette kan være urovekkende for unge seere, sier filmsakkyndig i Medietilsynet, Barbro Hardersen til NTB.

Kan skape angst

Filmen «Harry Potter og Føniksordenen» er mer skummel, og filmen strekker seg lengre i scener som kan virke angstskapende for mindreårige enn de forrige Harry Potter-filmene, skriver Medietilsynet på sine nettsider.

Filmen ble vurdert til aldersgrense 11 år med fraråding mot å ta med yngre barn. I tillegg mener Medietilsynet at filmen er best egnet for barn fra 13 år.

Oppfordrer til alderskontroll

I norsk praksis for aldersgrenser er det foreldre eller foresatte som avgjør om barn inntil 3 år under anbefalt aldersgrense skal få se filmen.

- Det spesielle med denne filmen er at vi anbefaler foreldre til ikke å benytte seg av muligheten til å ta inn barn som er yngre enn den anbefalte aldersgrensen for å se filmen. Det er en dyster atmosfære i filmen. Man kan diskutere hvilken aldersgruppe Harry Potter-filmene nå retter seg mot, sier Hardersen til NTB.

Medietilsynet vil også oppfordre kinoene til å være seg sitt ansvar bevisst når det gjelder alderskontroll ved inngangen og at eventuelt barn under anbefalt aldersgrense er i følge med foresatte. (©NTB)

Les også: Ikke så magisk Harry Potter

Les også: Internett kan redde Potter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus