Verdens høyeste har giftet seg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens høyeste mann har giftet seg med en dame 25 år yngre og 68 centimeter lavere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens høyeste mann, Bao Xishun, synger til kona i bryllupsseremonien tidligere i dag. Foto: REUTERS/Jason Lee.Verdens høyeste mann, Bao Xishun, synger til kona i bryllupsseremonien tidligere i dag. Foto: REUTERS/Jason Lee.

Etter å ha lett både høyt og lavt etter en passende brud har kinesiske Bao Xishun (2,36 m)

endelig

giftet seg med 29 år gamle Xua Shujian (1,68 m).

Bryllupsseremonien ble holdt tidligere i dag, 12. juli, i nærheten av byen

Ordos i indre Mongolia.

Den utkårede kommer i likhet med Bao Xishun fra Chifeng og arbeider som selger. Og at ektemannen hennes setter kjærligheten høyt, er det vel neppe grunn til å tvile på.

I fjor gikk Bao Xishun til det lange skritt å sette inn en kontaktannonse i flere kinesiske aviser på jakt etter en hustru. Omtrent samtidig fikk han plass i Guinness’ Rekordbok som verdens lengste mann, så noen nærmere presentasjon i annonsen var unødvendig.

Like etterpå skapte Bao Xishun på ny overskrifter etter å ha reddet flere delfiner fra den visse død. Delfinene hadde spist av kanten på et akvarium i Liaoning-provinsen, og forsøk på å fjerne plasten som hadde samlet seg i magene deres ved hjelp av kirurgisk utstyr, lyktes ikke.

Men da verdens lengste mann entret scenen ble det andre boller. Ved hjelp av de rekordlange armene sine klarte Bao å dra ut plasten, til stor jubel fra delfinvenner verden over.

Dagens bryllupsseremoni fant sted i Djengis Khan-mausoleet ved byen Ordos i den kinesiske regionen Indre Mongolia.