Drømmemål av Messi - møter Brasil i finalen

Et drømmemål av Barcelonas Lionel Messi bidro til å sende Argentina til finale i Copa America natt til torsdag.

Mexico ble slått 3-0 og Messis herlige mål er trolig turneringens fineste scoring. På stillingen 1-0 fikk han ballen på skrått hold inne i feltet, og chippet nydelig over Mexicos keeper Oswaldo Sanchez.

Like før pause hadde Gabriel Heinze gitt de argentinske favorittene ledelsen. Ett frispark fant Heinze som skjøt i mål. Etter en drøy times spill var det klart for Messis prestasjon som punkterte kampen.

- Bare et geni kunne gjort dette, sa landslagstrener Alfio Basile om Messis avslutning.

Fem minutter senere økte Juan Roman Riquelme til 3-0 fra straffemerket etter at Carlos Tevez var blitt felt. Det var Riquelmes femte mål i turneringen.

Argentina møter rivalene Brasil i finalen. De møttes også i 2004 da Brasil vant etter straffesparkkonkurranse.

- Det er bare å innse at Argentina var suverene, sa en skuffet Mexico-trener Hugo Sanchez, som hadde håpet å feire sin 49-årsdag med å sikre finaleplass.

KAMPFAKTA

Mexico – Argentina 0-3 (0-1)

40.000 tilskuere

Mål: 0-1 Gabriel Heinze (45), 0-2 Lionel Messi (61), 0-3 Juan Roman Riquelme (str. 66).

Dommer: Carlos Chandia, Chile.

Gult kort: Gerardo Torrado, Rafael Marquez, Mexico, Juan Sebastian Veron, Lionel Messi, Argentina.

Lagene:

Mexico (4-4-2): Oswaldo Sanchez – Israel Castro, Rafael Marquez, Jonny Magallon, Fausto Pinto – Gerrado Torrado (Omar Bravo fra 46.), Jaime Correa (Gonzalo Pineda fra 83.), Fernando Arce, Andres Guardado – Nery Castillo, Juan Carlos Cacho (Alberto Medina fra 46.).

Argentina (4-4-2): Roberto Abbondanzieri – Javier Zanetti, Roberto Ayala, Gabriel Milito, Gabriel Heinze – Javier Mascherano, Juan Sebastian Veron (Fernando Gago fra 79.), Esteban Cambiasso, Juan Roman Riquelme (Pablo Aimar fra 87.) – Carlos Tevez (Rodrigo Palacio fra 79.), Lionel Messi.

Argentina møter Brasil i finalen søndag. (©NTB)