Meny

Jagland kritiserer Norges besøk i Iran

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingspresident Thorbjørn Jagland mener at delegasjonen fra Stortinget aldri burde reist til Iran i juni for å diskutere steining.

Oslo (NTB): I et innlegg i Aftenposten skriver Jagland at det politiske Norge ikke bevisst har satt seg ned og diskutert vår politikk ovenfor Iran.

- Når vi har møter om steining der, og det likevel skjer, viser det at vi ikke har noen effektiv innflytelse, skriver Jagland i innlegget.

Han stiller spørsmål rundt hva Norge har oppnådd med sine kontakter i Iran, ettersom mannen Norge trodde man hadde reddet er blitt steinet.

Da Stortingets presidentskap behandlet søknaden fra utenrikskomiteen om penger til Iran-reisen, sa Jagland at han var imot den slags trafikk nå.

- Vi trenger at det internasjonale samfunnet står samlet overfor Iran, så regimet ikke kan spille på flere hester, slik Saddam Hussein gjorde, sier Jagland til Aftenposten. (©NTB)

---

Foto: Scanpix.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus