Europas nye storsjarmør

Europas nye storsjarmør
Europas nye storsjarmør
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en sjarm på høyde med de gamle Hollywood- heltene, har president Sarkozy publikum i sin hule hånd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Sjarmerer mange
Frankrikes president Nicolas Sarkozy vinner folk over på sin side med en karismatisk opptreden. Her får Tunisias president Ben Ali et varmt håndtrykk. (Foto: Scanpix)

Frankrikes president Nicolas Sarkozy vet hvordan man sjarmerer massene, og nå har han tatt fra Tony Blair plassen som Europas mest fascinerende politiker. Det skriver The Economist, som så presidenten trollbinde et fullt pressekorps på EU-møtet i Brüssel.

Sarkozy i rampelyset, her med den algeriske presidenten Abdelaziz Bouteflika. ( Foto: Scanpix)Sarkozy i rampelyset, her med den algeriske presidenten Abdelaziz Bouteflika. ( Foto: Scanpix)

Overbeviser motstanderne

Sarkozy er tydeligvis i slaget for tiden. Selv den venstrevridde dagsavisa Liberation erklærte møtet i Brüssel for en «ubetinget suksess» for franskmannen. En diplomat som overværte Sarkozys opptreden kom ifølge den engelske ukesavisa med det beundrende utsagnet «han har en sprudlende politisk energi». Det franske folk ser ut til å være enig: Ifølge en meningsmåling utført av avisa Liberation, har presidenten nå støtte fra 63 prosent av Frankrikes befolkning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utkonkurrerer Blair

Nå, rundt to måneder etter Sarkozy tiltrådte som president, begynner folk å få et begrep om det veldige publikumspotensialet til Frankrikes nye leder, skriver The Economist.

Blair har lenge vært regnet som politikeren som var best på å sjarmere sine likemenn, men nå ser det altså ut til at Sarkozy er i ferd med å stjele showet.