Vil produsere 10.000 Think-biler i 2009

Vil produsere 10.000 Think-biler i 2009
Vil produsere 10.000 Think-biler i 2009
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet har fått 350 millioner i ny kapital.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): – Vi må opp i en årsproduksjon på 10.000 Think-biler for å tjene penger, og dette produksjonsmålet regner vi med å nå i begynnelsen av 2009, sier administrerende direktør i elbilprodusenten Think Global, Jan-Olaf Willums.

Selskapets fabrikk i Aurskog på Østlandet har en produksjonskapasitet på 3.500 biler i året med ett skift og 7.000 med to skift.

På grunn av kapasitetsbegrensninger på Aurskog og nærhet til utenlandske markeder har selskapet planer om å legge noe av produksjonen til utlandet.

– England, USA, Sveits og Nederland er aktuelle produksjonssteder, men Aurskog forblir det sentrale produksjonsstedet, sier Willums etter at han onsdag kunngjorde en emisjon som skal skaffe selskapet 350 millioner kroner i ny kapital.

Flere utenlandske ventureselskaper, to amerikanske og ett britisk, er med på kapitaltilførselen i tillegg til den norske investorkjendisen Atle Brynestad.

I vår hentet selskapet inn 180 millioner kroner i kapital slik at de nå har vel en halv milliard kroner i ryggen for å virkeliggjøre planen om å bli verdens ledende el-bilprodusent. (©NTB)

---
Foto: Think.no