Meny

Vil produsere 10.000 Think-biler i 2009

Vil produsere 10.000 Think-biler i 2009

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet har fått 350 millioner i ny kapital.
Oslo (NTB): – Vi må opp i en årsproduksjon på 10.000 Think-biler for å tjene penger, og dette produksjonsmålet regner vi med å nå i begynnelsen av 2009, sier administrerende direktør i elbilprodusenten Think Global, Jan-Olaf Willums.

Selskapets fabrikk i Aurskog på Østlandet har en produksjonskapasitet på 3.500 biler i året med ett skift og 7.000 med to skift.

På grunn av kapasitetsbegrensninger på Aurskog og nærhet til utenlandske markeder har selskapet planer om å legge noe av produksjonen til utlandet.

– England, USA, Sveits og Nederland er aktuelle produksjonssteder, men Aurskog forblir det sentrale produksjonsstedet, sier Willums etter at han onsdag kunngjorde en emisjon som skal skaffe selskapet 350 millioner kroner i ny kapital.

Flere utenlandske ventureselskaper, to amerikanske og ett britisk, er med på kapitaltilførselen i tillegg til den norske investorkjendisen Atle Brynestad.

I vår hentet selskapet inn 180 millioner kroner i kapital slik at de nå har vel en halv milliard kroner i ryggen for å virkeliggjøre planen om å bli verdens ledende el-bilprodusent. (©NTB)

---
Foto: Think.no
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus