Meny

Forsvaret ønsker skytefelt på Jan Mayen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret skal vurdere et forslag om å skyte missiler over Jan Mayen, samtidig som det lages en verneplan for vulkanøya.

Jan Mayen (NTB): Pressesjef Birgitte Frisch i Forsvarsstaben sier forslaget om Jan Mayen nå utredes, melder NRK.

Forslaget går ut på å teste missiler over land, men forsvaret understreker at dette ligger langt fram i tid.

Forsvaret trenger å teste hvordan missilet oppfører seg når det blir skutt fra et fartøy over land, forteller pressesjefen.

Vulkanøya Jan Mayen er unik med sine fjellformasjoner, og er en av norges kandidater til verdensarvlista. Et forslag fra Forsvaret vil måtte vurderes nøye, sier seniorrådgiver Jan-Petter Huberth-Hansen i Direktoratet for naturforvaltning.

- Isolert sett så kan det hende at det er greit hvis man gjør dette en gang, eller for å teste ut noe. Men slik som vi har fått det fortalt, kan det være at man skal etablere et skytefelt, og det ville jo være lite forenlig med å opprette et naturreservat, og kanskje også et verdensarvområdet på Jan Mayen, sier Huberth-Hansen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus