Åpen for alle - alltid

Kinesisk leder henrettet for korrupsjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere lederen av Kinas mat- og legemiddeltilsyn, Zheng Xiaoyu, ble henrettet tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere lederen av Kinas mat- og legemiddeltilsyn, Zheng Xiaoyu, ble henrettet tirsdag. (Foto: Scanpix)Den tidligere lederen av Kinas mat- og legemiddeltilsyn, Zheng Xiaoyu, ble henrettet tirsdag. (Foto: Scanpix)

Beijing (NTB-AFP-Reuters): Zheng ble i slutten av mai funnet skyldig i å ha tatt imot bestikkelser fra legemiddelindustrien. Han ble dømt til døden for korrupsjon. Tirsdag ble han henrettet, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Den uvanlige raske gjennomføringen av dødsdommen følger en rekke skandaler knyttet til korrupsjon, sviktende matvaresikkerhet og falske legemidler i Kina. Zheng har blitt et symbol på kommunistpartiets kamp mot korrupsjon, skriver nyhetsbyrået AFP.

- Zheng Xiaoyus alvorlige uansvarlighet når det gjelder kontroll av kinesiske legemidler har ødelagt for statens og folkets interesser, uttalte retten.

De har påpekt at de sosiale konsekvensene av Zhengs forbrytelse førte til at de ikke kunne vise nåde, på tross av at den tidligere lederen av Kinas mat- og legemiddeltilsyn hadde tilstått sine forbrytelser og betalt tilbake bestikkelsene.

Zhengs anke ble behandlet i forrige måned. (©NTB)