Myndighetene fryktet trafficking:

Ble nektet Norway Cup-visum

Ble nektet Norway Cup-visum
Ble nektet Norway Cup-visum

På grunn av frykt for menneskehandel, ble jentene fra Uganda nektet visum til Norge. Nå er det likevel klart at jentene får komme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Richard Kiwanuka

Mandag kveld fikk jentelaget fra barnehjemmet Nsumba i Uganda endelig klarsignal på at de får komme til Norge for å spille fotball.

Det sier Stig Blindheim i Hordaland fotballkrets til ABC Nyheter.

Fem av jentene fikk pass i går, mens resten av jentene skal få pass i løpet av dagen. Onsdag skal jentene få visum hos den norske ambassaden i Uganda. Til sammen kommer det 16 jenter mellom 13 og 14 år. Ugandiske myndigheter nektet tidligere jentelaget å reise fordi de fryktet at jentene skulle bli brukt i trafficking.

Høydepunkt

Stig Blindheim, prosjektansvarlig for integrering av fremmedkulturelle barn i Hordaland fotballkrets, er lettet over at situasjonen løste seg.

- Vi har jobbet hardt med dette, og er veldig fornøyde med at alt ordnet seg, sier han.

Blindheim sier det betyr svært mye for jentene å få komme til Norge og spille forball.

- Mange av jentene som bor på barnehjemmet har svært tragiske forhistorier og turen til Norge er derfor et høydepunkt. Disse jentene har bodd lenge på barnehjemmet og har sett at de andre jentene har reist år etter år. De ville derfor tatt det svært tungt om de ikke fikk reise når det var deres tur, forklarer han.

Tilpasser seg lett i Norge

Blindheim påpeker at de aldri har hatt en negativ opplevelse med jentelag fra Uganda tidligere.

- Vi har hatt jentelag fra dette barnehjemmet tre ganger nå. De tilpasser seg lett i Norge og pleier å få svært god kontakt med det norske vennskapslaget deres.

Jentene kommer til Norge 17. juli og skal først være en uke i Bergen, deretter kommer de en uke til Oslo for å spille Norway Cup.

Personvernpolicy