1,3 millioner fattige barn i Storbritannia

<p class="hidden"> </p>
 

<pNesten 1,3 millioner barn lever i dyp fattigdom i verdens fjerde rikeste land Storbritannia. Det viser en ny Redd Barna- rapport.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnefattigdom i England:

London har Storbritanias høyeste nivå av barnefattigdom.

I hovedstaden lever mer enn ett av seks barn i dyp fattigdom.

84 prosent av familiene som lever i dyp fattigdom kan ikke spare ti pund,eller rundt 120 kroner i måneden.

44.9 prosent av barna har ikke råd til å delta i noen form for fritidsaktivitet.

kilde: reddbarna.no

Illustrasjonsfoto:.Flickr.no

Rapporten «Dyp fattigdom i Storbritannia» viser at det er mange familier som lever for rundt 83.000 kroner året. Det betyr for eksempel at en familie på tre må klare seg på cirka 1600 kroner i uka. Dette skal dekke utgifter som husleie, strøm, telefon, mat, klær og transport. 10,3 prosent av barna i landet lever i fattigdom.

Langt unna tusenårsmål

London er den byen som har høyest grad av barnefattigdom.1 av 6 barn i hovedstaden er rammet. Den britiske regjeringen er i dag langt unna tusenårsmålet om å halvere fattigdommen innen 2010. Nå krever Redd Barna Storbritannia at regjeringen deres prioriterer barnefattigdommen i landet.

Krever tiltak

Redd Barna mener det er alvorlig at barn ikke får dekket nødvendige behov som å bo i et varmt hus og nok mat. Generalsekretæren i Redd Barna i Storbritannia, Jasmine Whitebrad, krever at regjeringen setter av fire milliarder pund til arbeidet med å halvere fattigdommen innen 2010.

Organisasjonen krever også at den britiske regjeringen lager en målrettet plan om hvordan de best kan hjelpe landets fattigste barn. Et av de foreslåtte tiltakene er å endre sosialhjelpen slik at de fattigste familiene mottar mer støtte.

Personvernpolicy