Hellas og Frankrike forkaster nye underverker

Hellas og Frankrike forkaster nye underverker
Hellas og Frankrike forkaster nye underverker

Hellas og Frankrike langer ut mot utnevnelsen av verdens sju nye underverker etter at verken Akropolis eller Eiffeltårnet kom med på listen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Underverk

Kristusstatuen i Rio de Janeiro er stemt fram som et av verdens sju nye underverker. Men både Hellas og Frankrike langer ut mot utnevnelsen etter at verken Akropolis eller Eiffeltårnet kom med på listen. (Foto: Scanpix)

Aten (NTB-AFP): - Monumenter skal ikke måtte behøve å paradere på et podium som i en skjønnhetskonkurranse, sa Hellas' kulturminister Georgios Voulgarakis på en pressekonferanse mandag.

Utnevnelsen av de sju nye underverkene er et privat initiativ, og resultatet ble stemt fram av 100 millioner mennesker fra hele verden natt til søndag. Ifølge Voulgarakis har utnevnelsen «ingenting med den ekte verdien av monumenter å gjøre».

En talskvinne for det franske utenriksdepartementet sier Frankrike foretrekker måten UNESCO, FNs kulturorgan, velger ut sine verdensarvsteder.

- På UNESCOs verdensarvliste er 851 steder tatt med, inkludert 31 i Frankrike, sier talskvinnen Pascale Andreani.

Stedene som er blitt utnevnt som verdens sju nye underverker, er Den kinesiske mur, Petra-ruinene i Jordan, Kristusstatuen i Rio de Janeiro, Machu Picchu i Peru, Colosseum i Roma, Taj Mahal i India og mayaruinene Chichén Itzá i Mexico. (©NTB)

Relaterte saker:

Verdens syv nye underverker

Norges syv underverker kåret

Personvernpolicy