Federer ble kongen av Wimbledon

Federer ble kongen av Wimbledon
Federer ble kongen av Wimbledon

Søndag kjempet Roger Federer seg til sin femte strake tittel med finaleseier over Rafael Nadal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
REUTERS/Toby Melville

Dermed har verdensener Federer tangert svenske Björn Borgs legendariske rekord på fem Wimbledon-titler på rad (1976-1980). Borg fulgte søndagens finale fra ærestribunen.

Men Federer måtte kjempe svært hardt før han kunne kaste seg ned på gresset og juble for seier 7-6 (9-7), 4-6, 7-6 (7-3), 2-6, 6-2. Han tok sin 54. strake seier på gress og den 34. strake i Wimbledon, men har sjelden måttet svette så mye for det.

Første sett ble avgjort i tiebreak som sveitseren vant 9-7. Nadal slo tilbake og vant det påfølgende settet.

Nadal spilte en av sine beste kamper på gress. Grusspesialisten så ut til å snu kampen i fjerde sett, da han presset en mer og mer frustrert Federer til å gjøre feil. Men det var ikke nok.

For i siste og avgjørende sett reiste Federer seg. Da det gjaldt som mest vartet han opp med storspill en mester verdig. Til slutt kunne en svært rørt Federer rekke armene i været i triumf.

Nadal kunne blitt den første spilleren siden Borg i 1980 til å vinne både French Open og Wimbledon i samme sesong. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus