Sang for Sonja

Sang for Sonja
Sang for Sonja

Frammøtte sang spontant for dronning Sonja da hun ankom Engø brygge på Tjøme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Dronning Sonja og dronning Beatrix fotograferer ivrig ankomsten til Engø brygge på Tjøme lørdag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Frammøtte tilskuere sang en spontan bursdagssang for dronning Sonja da hun ankom Engø brygge på Tjøme. Over 100 mennesker møtte opp i flott sommervær på Tjøme lørdag for å gratulere dronning Sonja med 70-års dagen.

Dronningen og dronning Beatrix fotograferte ivrig ankomsten til Engø brygge, der det kongelige følget skulle spise lunsj lørdag. Kongeparet og gjestene ankom stedet med sjalupper. Kongen og dronningen og flere andre gikk over i sjalupper etter at både det danske og norske kongeskipet hadde ligget i ro i om lag to timer ved Stauper i Tønsbergsfjorden.

Forsinket

Kraftig forsinket ankom kongefølget Engø gård ved 12-tiden. Da hadde tilskuerne ventet på dem på Vrengenbrua i over to timer. Også på vannet samlet det seg stadig flere båter som håpet å få hilse på følget. Ved 11-tiden lå det rundt 70 båter rundt brua, skriver tb.no.

Kronprins Haakon geleidet prinsesse Mette-Marit i det noe ulendte terrenget ved ankomsten.

Festmiddag

-Høydepunktene har stått i kø, og det er imponerende å se at så mange mennesker holdt ut i dette regnværet, sa dronning Sonja da hun oppsummerte bursdagsfeiringen sin fredag. Hun roste alle arrangørene som har stått bak de forskjellige arrangementene.

Feiringen av dronning Sonjas 70-årsdag ble avsluttet med festmiddag på kongeparets landsted på Mågerø på Tjøme lørdag kveld. (©NTB)

Personvernpolicy