Hushovd og Arvesen skuffet

Hushovd og Arvesen skuffet
Hushovd og Arvesen skuffet

Favoritten Thor Hushovd skuffet i lørdagens prolog i Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Thor Hushovd (foran) og hjelperytter Julian Dean hilste publikum i Trafalgar Square i London under åpningsseremonien i Tour de France fredag kveld. Lørdag skuffet Hushovd under prologen. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Thor Hushovd var blant favorittene i lørdagens prolog i Tour de France, men havnet langt ned på resultatlisten. Også Kurt Asle Arvesen fikk det tungt i Londons gater.

Hushovd vant prologen i fjorårets ritt, og med en ganske lik lengde på løypen i år, var det ventet at han skulle kjempe i toppen. Men Hushovd kom i mål over 40 sekunder bak den suverene etappevinneren Fabian Cancellara.

- Jeg er ikke helt fornøyd, men ga absolutt alt det jeg kunne. Da kan jeg ikke gjøre noe mer. Det blir en kamp utover i uken om etappeseier. Det er målet, i tillegg til å skaffe poeng i kampen om den grønne trøyen, sa Hushovd til NTB.

CSC-rytteren Cancellara syklet den 7,9 kilometer lange prologen på 8.50,74. Sveitseren var 12 sekunder foran tyske Andreas Klöden.

Kurt Asle Arvesen, lagkamerat med Cancellara, hadde heller ikke noen særlig god dag i Londons gater. Han kom i mål på 9.48,99 og var nesten minuttet bak Cancellara.

- Det er små marginer. En sving og alt kan være tapt. Jeg hadde håpet å lede i mål, men det får være det samme om jeg blir 15 eller 55 her. Jeg er ikke tatt med på laget for å vinne prologen, sa Arvesen til NTB. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus