Fransk minister: Bush kan ha stått bak terror

Fransk minister: Bush kan ha stått bak terror
Fransk minister: Bush kan ha stått bak terror

En minister i den nye franske regjeringen antydet i 2006 at president George W. Bush selv kunne ha stått bak terrorangrepene 11. september 2001.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Boligminister Christine Boutin (t.h) antydet i 2006 at president George W. Bush selv sto bak terrorangrepene mot New York. Her sammen med Fadela Amara, viseminister for bolig.

REUTERS/Philippe Wojazer (FRANCE)

Christine Boutin, nå boligminister i den franske regjeringen, antydet i 2006 at president George W. Bush kunne ha stått bak terrorangrepene 11. september 2001.

Opplysningen om den nåværende ministerens uttalelser er gjengitt på nettstedet www.Reopen911.info, et nettsted der ulike konspirasjonsteorier om hvem som sto bak terrorangrepene florerer.

I et videoklipp der Boutin blir spurt om det er tenkelig at Bush - og ikke al-Qaida - sto bak terrorangrepene for seks år siden, svarer hun: «Jeg tror det er mulig. Jeg tror det er mulig.»

Ifølge Boutin sannsynliggjøres antakelsen av det store antallet mennesker som besøker nettsteder som setter spørsmålstegn ved den offisielle versjonen om opprinnelsen til angrepene 11. september 2001.

- Jeg sier til meg selv at massenes uttrykk ikke kan være uten snev av sannhet, sa Boutin i november 2006.

Boligministerens kontor i Paris forsøkte i helgen å tone ned betydningen av uttalelsene, blant annet ved å vise til at Boutin ikke direkte hadde tatt standpunkt som støttet dem som tror Bush var delaktig i terrorangrepene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus