70 drept ved Den røde moské

70 drept ved Den røde moské
70 drept ved Den røde moské
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den øverste religiøse lederen i Den røde moské i Islamabad hevder at minst 70 studenter er drept i kamper mot pakistanske regjeringsstyrker lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOTO:
Lederen for de væpnede fundamentalistene som har forskanset seg i Den røde moské sier så mange som 70 mennesker er drept i kamper mot pakistanske regjeringsstyrker lørdag. Foto: REUTERS/Mian Khursheed

Den øverste religiøse lederen i Den røde moské i Islamabad hevder at minst 70 av studentene hans er drept i kamper mot pakistanske regjeringsstyrker lørdag.

Abul Rashid Ghazi sier til en lokal TV-stasjon at studentene ble drept i harde skuddvekslinger med soldatene som omringer moskeen.

Islamistiske medlemmer av nasjonalforsamlingen ønsket lørdag å arrangere et møte med Ghazi, blant annet for å gjøre et forsøk på å frakte bort de døde. Men møtet ble lagt på is da moskébygningene ble rystet av flere kraftige eksplosjoner.

Pakistanske myndigheter har tidligere sagt at til sammen 19 mennesker er drept i flere dager med uro rundt Den røde moské.

En kilde i de pakistanske sikkerhetstjenestene sier til nyhetsbyrået AFP at de etterforsker om skudd som ble løsnet mot flyet til president Pervez Musharraf fredag, har sammenheng med striden rundt gudshuset i sentrum av hovedstaden. De undersøker også om attentatmennene kan ha fått informasjon om flyavgangen fra en kilde i statsadministrasjonen.

Abdul Rashid Ghazi sier han har mottatt en telefon fra en ukjent mann som hevdet han hadde forsøkt å skyte ned presidentens fly som hevn for regjeringens aksjon for å få kontroll over moskeen. (©NTB)