70 drept ved Den røde moské

70 drept ved Den røde moské
70 drept ved Den røde moské

Den øverste religiøse lederen i Den røde moské i Islamabad hevder at minst 70 studenter er drept i kamper mot pakistanske regjeringsstyrker lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Lederen for de væpnede fundamentalistene som har forskanset seg i Den røde moské sier så mange som 70 mennesker er drept i kamper mot pakistanske regjeringsstyrker lørdag. Foto: REUTERS/Mian Khursheed

Den øverste religiøse lederen i Den røde moské i Islamabad hevder at minst 70 av studentene hans er drept i kamper mot pakistanske regjeringsstyrker lørdag.

Abul Rashid Ghazi sier til en lokal TV-stasjon at studentene ble drept i harde skuddvekslinger med soldatene som omringer moskeen.

Islamistiske medlemmer av nasjonalforsamlingen ønsket lørdag å arrangere et møte med Ghazi, blant annet for å gjøre et forsøk på å frakte bort de døde. Men møtet ble lagt på is da moskébygningene ble rystet av flere kraftige eksplosjoner.

Pakistanske myndigheter har tidligere sagt at til sammen 19 mennesker er drept i flere dager med uro rundt Den røde moské.

En kilde i de pakistanske sikkerhetstjenestene sier til nyhetsbyrået AFP at de etterforsker om skudd som ble løsnet mot flyet til president Pervez Musharraf fredag, har sammenheng med striden rundt gudshuset i sentrum av hovedstaden. De undersøker også om attentatmennene kan ha fått informasjon om flyavgangen fra en kilde i statsadministrasjonen.

Abdul Rashid Ghazi sier han har mottatt en telefon fra en ukjent mann som hevdet han hadde forsøkt å skyte ned presidentens fly som hevn for regjeringens aksjon for å få kontroll over moskeen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus