Juksere i drosjenæringen fikk millioner i bostøtte

Juksere i drosjenæringen fikk millioner i bostøtte
Juksere i drosjenæringen fikk millioner i bostøtte

Skattejuksere i Oslos drosjenæring fikk til sammen 15 millioner kroner i bostøtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Nesten 300 av skattejukserne i Oslos drosjenæring fikk til sammen 15 millioner kroner i bostøtte fra Husbanken. Husbanken har sjekket navnene på personene som er knyttet til den omfattende skattesvindelsaken i Oslo, og kommet fram til at 286 av de samme aktørene mottok bostøtte i perioden 2000 til 2006, skriver Aftenposten.

De er på papiret berettiget til å motta støtten, fordi de oppførte svært lave inntekter. Totalt har de fått utbetalt 15 millioner kroner i bostøtte.

- Denne saken er noe helt nytt for oss. Drosjesaken er av et omfang som hittil har vært helt ukjent i Husbanken. Men vi skal til bunns i dette. Saken er høyt prioritert, men vi regner ikke med at alle 286 urettmessig har fått støtte, sier viseadministrerende direktør Bård Øistensen i Husbanken til avisen.

Ifølge Aftenposten er Velferds-Norge nærmest støvsugd av en næring som har utnyttet så å si alle offentlige støtteordninger som finnes.

- Ikke nok med at de har unndratt skatt, men de har også hatt et sugerør ned i stat- og kommunekasse, sier kontrollsjef Jan-Egil Kristiansen ved Oslo ligningskontor til avisen.

Det er fra før kjent at over 900 personer i næringen har kjørt for til sammen over 500 millioner kroner svart. Ferske tall fra NAV viser at 600 drosjeeiere og sjåfører har mottatt over 100 millioner kroner i trygd, samtidig som de har kjørt svart. 116 av disse er politianmeldt, mens 20 er dømt. 99 sjåfører er politianmeldt for å ha kjørt svart og samtidig mottatt sosialstønad. Av disse er om lag halvparten dømt. (©NTB)

Personvernpolicy