Regnet stoppet Sonja

Regnet stoppet Sonja
Regnet stoppet Sonja

Været satte en våt stopper for det kongelige jubileumscruiset på Sørlandet fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillesand/Arendal (Wibecke Lie): Kraftig regn, vind og dårlig sikt gjorde at turen gjennom Blindleia og Gamle Hellesund måtte avlyses fredag formiddag.

Etter planen skulle det kongelige følget ha gått i land på en holme i Blindleia utenfor Lillesand for å spise lunsj i det fri. I stedet blir det lunsj om bord på kongeskipet.

Foreløpig er kveldens program med byvandring i historiske omgivelser i Arendal ikke avlyst.

Ligger stille

Skipssjefen om bord på KS «Norge», Frank Bondø, måtte fredag morgen ta avgjørelsen om å utsette seilingen noen timer. De tre skipene, «Norge», «Dannebrog» og KNM «Horten» blir derfor liggende sørvest av Gamle Hellesund fram til klokken 15.

Deretter fortsetter skipene som planlagt mot Arendal.

Det regnet svært kraftig over Sørlandet natt til fredag. På Kjevik flyplass i Kristiansand kom det 41 mm nedbør siste døgn, mens det litt lenger vest, på Eigebrekk i Mandal kom 37,5 mm. I Arendal kom det siste døgn 35,7 mm nedbør, og det er omtrent halvparten av det som er normalt for hele juli.

Byvandring

Også torsdag ettermiddag og kveld la regnbygene en demper på feiringen av dronningens 70-årsdag, men ikke verre enn at programmet gikk som planlagt med bryggefest i Ny Hellesund.

Fredag kveld står byvandring i Arendal på sørlandscruisets program. Forhåpentlig har det kraftige nedbørsbeltet over Sørlandet gikk seg til den tiden.

Men ifølge nedbørradaren til Meteorologisk institutt er det ennå mye regn i vente.

Nedbørområdet, som er kommet inn over landsdelen fra østsørøst, har en nordgrense nesten på en snorrett linje mellom Risør i Aust-Agder og Haugesund i Rogaland, og det kan ventes kraftig regn og regnbyger i flere timer fredag formiddag.

Fredag kveld fortsetter den kongelige seilasen nordover mot kongeparets sommersted på Mågerø, som er siste ankomststed på reisen som har fått navnet Southern70 Cruise. (©NTB)

Og i Buskerud fortsetter vannet også å stige.

Foto: Scanpix (fra ankomsten til Flor og Fjære på Sør-Hidle onsdag)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus