Vil ha tannleger på bussen

Vil ha tannleger på bussen
Vil ha tannleger på bussen

I Sør-Trøndelag kan løsningen på tannlegemangelen være tannbusser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkespolitiker Hallgeir Grøntvedt mener at et ambulerende tannlegetilbud må være redningen for folk i distriktene som aldri får tatt tannhelsesjekken.

- Vi har en ambulerende bokbuss, så hvorfor ikke en ambulerende tannlege? Kanskje bussen kan stoppe utenfor samvirkelaget, så kan folk stikke innom tannlegen samtidig som de er butikken, sier Grøntvedt (Sp).

Fylkestinget i Sør-Trøndelag har nå bedt fylkesrådmannen om å utrede forslaget.

Grøntveit som også er ordfører i Ørland, sier tannlegemangelen er stor mange steder. Det er også problemer med rekrutteringen.

Nordland fylkeskommune har allerede utredet ordningen med tannbuss. Her kom man fram til at fordelen er at folk kan få et tannlegetilbud der de bor og at bussen vil være en moderne løsning med moderne lokaler og utstyr.

Ulempen er imidlertid at bussen ikke nødvendigvis er i nærheten når folk trenger akuttbehandling. Det kan også være vanskelig å følge opp pasienter som trenger behandling som går over en viss tid. (©NTB)

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus