60 fryktes omkommet i jordskred i Mexico

60 fryktes omkommet i jordskred i Mexico
60 fryktes omkommet i jordskred i Mexico

En kvinne er funnet død etter at en buss ble fullstendig begravd i et jordskred i Mexico onsdag. Bergingsmannskaper frykter at de rundt 60 passasjerene har omkommet i ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Reuters / Scanpix
Et jordskred begravde en buss i Mexico. Her bærer redningsarbeidere ut en kvinne som ble funnet omkommet.

Tungt maskineri og soldater ble satt inn for å grave fram bussen. Men bergingsmannskaper på stedet uttrykte lite håp om å finne noen overlevende, mer enn 12 timer etter at bussen med rundt 60 passasjerer ble begravd av jordmassene.

Den første av de rundt 60 passasjeren er gravd ut etter ulykken. Kvinnen, som skal være i 40-årene, ble funnet omkommet.

Lokale bergingsmannskaper i Zacacoapán i delstaten Puebla arbeidet i timevis med å fjerne søle og store steiner, men uten å komme i nærheten av bussen. President Felipe Calderón besluttet da å sende soldater for å hjelpe.

- Bussen er helt begravd, og vi kunne ikke gjøre noen ting. Steinene er enorme, sa Antonio Trujillo som arbeider i det lokale trafikkpolitiet.Bussen var på vei til Tehuacán på en svingete vei onsdag morgen, da hele fjellsiden løsnet og tonnevis av stein og jord raste ut over bussen etter dager med intenst regnvær.

Mario Jiménez, som kjørte bare ti meter bak den fullpakkede bussen, fortalte at enorme steiner rullet nedover fjellsiden og begravde bussen i jord og steiner.

(©NTB)

Personvernpolicy