Mener nye øyne må inn i Obiora-granskingen

Mener nye øyne må inn i Obiora-granskingen
Mener nye øyne må inn i Obiora-granskingen

Privatetterforsker Tore Sandberg er kritisk til at Spesialenheten for politisaker i Midt-Norge fortsetter etterforskningen av Obiora-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Privatetterforsker Tore Sandberg mener nye øyne må inn i Obiora-granskingen.

De samme etterforskerne som kom fram til et resultat som Riksadvokaten ikke var fornøyd med, skal nå gå gjennom Obiora-saken på nytt. Tore Sandberg mener det hadde vært mye mer betryggende om «nye øyne» hadde stått for etterforskningen av politiets opptreden under anholdelsen av Eugene Obiora, som endte med at han døde.

- Slik jeg har forstått det, er det til og med de samme etterforskerne som skal se på saken på nytt. Det synes jeg er uheldig, sier Tore Sandberg til Adresseavisen.

Sandberg er mest kjent for sitt arbeid med å få gjenopptatt Fritz Moen-saken. Moen ble dømt for drap på to jenter på slutten av 1970-tallet, men er de siste årene frifunnet for begge.

Etterforskningen som avgjorde at Moens saker ikke skulle gjenopptas, er blitt sterkt kritisert for manglende objektivitet.

Sandberg mener den videre etterforskningen av de fire polititjenestemennene som er involvert i Obiora-saken kan ha paralleller til gjenopptakelsesetterforskningen av Moen-saken.

- Jeg vil ikke spå om resultatet av en ny etterforskning. Men prinsipielt sett er det ikke enkelt for noen av oss å erkjenne feil, sier Sandberg.

Han mener Obiora-saken har blitt så mye omtalt at Spesialenheten vil være svært bevisst på at de blir fulgt av mange øyne.

- De er klar over at de vil bli fulgt med argusøyne, og det vil være ganske problematisk for Spesialenheten hvis denne tilleggsetterforskningen skal bli utsatt for spørsmål i ettertid, mener han.

Sandberg mener det burde være mulig å finne folk med annen erfaringsbakgrunn enn fra politiet til å delta i etterforskningen, blant annet advokater og privatetterforskere som ham selv. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus