Bakkenettilbudet utvides med BBC World

Bakkenettilbudet utvides med BBC World
Bakkenettilbudet utvides med BBC World

Riks-TV har bestemt seg for å utvide kanaltilbudet i det digitale bakkenettet allerede fra høsten. Valget har falt på BBC World.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Riks-TV utvider tilbudet med nyhetskanalen BBC World opplyser administrerende direktør Espen Thorsby.

Nye tekniske tester viser at det er plass til flere TV-kanaler i det digitale bakkenettet enn først beregnet, skriver Riks-TV i en pressemelding onsdag morgen.

12. juni presenterte Riks-TV det opprinnelige kanaltilbudet på det nye bakkenettet. Medietilsynet var kritiske til om kanalvalget førte til et tilstrekkelig bredt og variert tilbud for hele befolkningen, og Riks-TV hadde frist på seg til onsdag med å redegjøre for valget av kanaler. Blant annet etterlyste Medietilsynet internasjonale nyhetskanaler i kanaltilbudet.

- Da vi presenterte våre kanalpakker, understreket vi at vi har vært forsiktige med hensyn til hvor mange kanaler vi har plass til. Nå har vi tatt i bruk nytt og bedre utstyr for videokomprimering som vi testet i forrige uke. Resultatet er svært oppløftende. Tre kanaler som sto «på vent» kan vi ta med allerede fra lansering.

- I tillegg har vi plass til en ny kanal. Øverst på ønskelisten vår sto en internasjonal nyhetskanal. Etter en helhetsvurdering valgte vi BBC World, sier administrerende direktør Espen Thorsby i Riks-TV i en pressemelding.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus