Bakkenettilbudet utvides med BBC World

Bakkenettilbudet utvides med BBC World
Bakkenettilbudet utvides med BBC World
Artikkelen fortsetter under annonsen

Riks-TV har bestemt seg for å utvide kanaltilbudet i det digitale bakkenettet allerede fra høsten. Valget har falt på BBC World.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Riks-TV utvider tilbudet med nyhetskanalen BBC World opplyser administrerende direktør Espen Thorsby.

Nye tekniske tester viser at det er plass til flere TV-kanaler i det digitale bakkenettet enn først beregnet, skriver Riks-TV i en pressemelding onsdag morgen.

12. juni presenterte Riks-TV det opprinnelige kanaltilbudet på det nye bakkenettet. Medietilsynet var kritiske til om kanalvalget førte til et tilstrekkelig bredt og variert tilbud for hele befolkningen, og Riks-TV hadde frist på seg til onsdag med å redegjøre for valget av kanaler. Blant annet etterlyste Medietilsynet internasjonale nyhetskanaler i kanaltilbudet.

- Da vi presenterte våre kanalpakker, understreket vi at vi har vært forsiktige med hensyn til hvor mange kanaler vi har plass til. Nå har vi tatt i bruk nytt og bedre utstyr for videokomprimering som vi testet i forrige uke. Resultatet er svært oppløftende. Tre kanaler som sto «på vent» kan vi ta med allerede fra lansering.

- I tillegg har vi plass til en ny kanal. Øverst på ønskelisten vår sto en internasjonal nyhetskanal. Etter en helhetsvurdering valgte vi BBC World, sier administrerende direktør Espen Thorsby i Riks-TV i en pressemelding.

(©NTB)