Åpen for alle - alltid

Avvist på legevakten, døde 1,5 time senere

Artikkelen fortsetter under annonsen

Per Arne Børresen tok med sin 60 år gamle kone til legevakten sist lørdag, men kvinnen ble sendt hjem, og halvannen time senere døde hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var i 6-tiden lørdag morgen at Børresen og kona Gerd oppsøkte legevakten i Fredrikstad, skriver Demokraten. Den 60 år gamle kvinnen hadde fått kraftige smerter i armer og rygg, men ble avvist i skranken.

Paret forklarte at smertene i forbindelse med en senebetennelse var verre enn noen gang, og kvinnen nevnte dessuten at hun fryktet hjerteinfarkt.

- Men dette ble bryskt avvist av vedkommende som satt i skranken. Ja, det ble endog poengtert med skråsikkerhet at hjerteinfarkt var det definitivt ikke. Og vår forespørsel om å få snakke med en lege ble kontant avvist, sier Per Arne Børresen.

Gerd Børresen døde halvannen time senere på parets hytte. Per Arne Børresen sier han ikke ønsker å henge ut enkeltpersoner, men krever nå at rutinene ved legevakten gjennomgås.

Legevaktsjef Arnhild Sørheim sier til avisen at hun av hensyn til taushetsplikten ikke kan kommentere saken, men på generelt grunnlag sier hun at slike saker er triste. Sørheim sier legevakten jevnlig gjennomgår rutinene når noe negativt inntreffer.

Politiet i Fredrikstad skal nå obdusere kvinnen for å fastslå dødsårsaken. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix