Varmt i nord - vått i sør

Varmt i nord - vått i sør
Varmt i nord - vått i sør

Over hele Østlandet kom regnet onsdag i strie strømmer og varslet for onsdagen inneholder i tillegg klare spådommer om flom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto:
Scanpix

Oslo (NTB): Samtidig kom sommeren til Nord-Norge der det tirsdag ble registrert 25 og 26 varmegrader i henholdsvis Mosjøen og Saltdal.

Litt lenger sør i Nord-Trøndelag kjempet brannmannskapene mot tre mindre skogbranner. Tørken er betydelig og helikopteret som benyttes til skogbrannslukking ble tirsdag flyttet fra sin stasjon på Torp i Vestfold til Værnes.

På Østlandet var det spesielt Buskerud som ble rammet av regnværet. Riksvei 284 mellom Sylling og Vikersund ble stengt tirsdag kveld av et mindre jordras. Riksvei 127 ved Rollag ble stengt av overvann og det er også problemer på Rv. 40 og Rv. 96 ved Bevergrenda i Kongsberg.

I Nedre Eiker har mange huseiere fått vann i kjellerne.

Den siste værmeldingen for Nord-Norge spår en flott sommeruke de neste 5-6 dagene. Over Østlandet vil det fortsatt regne. Jordsmonnet er nå så gjennomtrukket av vann at overvann de neste dagene må påregnes, sier meteorologiske. (©NTB)

Personvernpolicy