Rosenborg fortsetter å skuffeAalesund-keeper scoret på Lerkendal

Aalesund-keeper scoret på Lerkendal

Rosenborg og Aalesund tok ett poeng hver i eliteseriekampen mandag kveld. Aalesund-keeper Adin Brown headet inn utligningsmålet på overtid av annen omgang.

Uvanlig

Aalesund-keeper Adin Brown (skjult bak stolpen) ble superhlet på Lerkendal da han utlignet til 2-2 mot Rosenborg helt på tampen av kampen.

Rosenborg – Aalesund 2-2 (0-0)

20.320 tilskuere

Mål: 0-1 Jeffrey Aubynn (47), 1-1 Steffen Iversen (55), 2-1 Daniel Braaten (62), 2-2 Adin Brown (90.).

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Gult kort: Lars Hirschfeld, Steffen Iversen, Rosenborg, Enar Jääger, Aalesund.

Lagene:

Rosenborg (4-3-3): Lars Hirschfeld – Fredrik Stoor, Christer Basma, Alejandro Lago, Mikael Dorsin – Marek Sapara, Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred (Abdou Razack Traoré fra 89.) – Didier Konan Ya (Øyvind Storflor fra 90.), Steffen Iversen, Daniel Braaten.

Aalesund (4-4-2): Adin Brown – Enar Jääger, Benjamin Kibebe, Haraldur Gudmundsson, Gustave Bahoken (Lasse Olsen fra 82.) – Magnus Kihlberg, Karl Oskar Fjørtoft (Trond Fredriksen fra 70.), Amund Skiri, Jeffrey Aubynn (Diego Silva fra 69.) – Joakim Austnes, Tor Hogne Aarøy.

Rosenborg ledet 2-1 og kampen virket avgjort da Aalesund fikk innkast nede ved hjørneflagget langt inne i overtidsminuttene. Innbytter Lasse Olsen kastet helt inn i feltet der keeper Brown var på plass for å stange inn sunnmøringenes utligningsmål.

– Jeg prøvde bare å få hodet på ballen. Benjamin (Kibebe) gjorde en god jobb, han sto i veien for keeperen, sa Brown til NTB.

– Vi skulle aldri gitt dem det innkastet. Det er ris til egen bak, sa RBK-trener Knut Tørum.

Trønderne følte seg bortdømt og både Steffen Iversen og keeper Lars Hirschfeld snakket på seg gule kort. RBK og hjemmepublikummet mente at Hirschfeld ble hindret av Aalesunds Benjamin Kibebe. Dommer Terje Hauge godkjente målet til enorm pipekonsert fra Lerkendal-publikum.

– Det var et frispark til Lars Hirschfeld som burde vært dømt, mente Tørum.

– I dag avgjør Brown i begge ender, selv om det selvsagt kunne vært dømt. Men det er alltid vanskelig der inne når det er mange folk, sa AaFK-trener Per Joar Hansen.

Pipekonsert

Rosenborg burde ha avgjort denne kampen lenge før. Trønderne viste til tider storspill i annen omgang og hadde nok av muligheter til å score mer enn de to målene de fikk. Men RBK sliter med å omsette sjanser og spill i tellende resultat for tiden.

– Vi spiller ikke noen spesielt god kamp, vi er veldig urolig med ball. Men vi kan ikke be om unnskyldning for at Rosenborg ikke scorer på sjansene sine, mente AaFK-trener Per Joar Hansen.

Det var dårlig kvalitet på det meste som ble vist i første omgang. Rosenborg hadde ballen mest, men trønderne hadde nok en gang problemer med manglende offensiv samhandling og dårlig tempo i angrepsspillet. Publikum på Lerkendal ble etter hvert frustrert over hjemmelagets mange feilpasninger, og det var tilløp til piping da lagene gikk til pause.

Debutant scoret

Det var debutant Jeffrey Aubynn som åpnet scoringene da han ga Aalesund en ufortjent ledelse to minutter etter pause. Joakim Austnes’ gode innlegg ble satt enkelt i mål av Aubynn ved bortre stolpe.

– Ingen fantastisk debut. Jeg er ikke topptrent enda. Hvis man skal være ærlig, var Rosenborg bedre enn oss. Vi skulle ha gitt RBK bedre motstand, sa Aubynn.

Rosenborg hadde det meste av spill og sjanser, og fikk sin fortjente utligning åtte minutter senere. Steffen Iversen sto riktig plassert i feltet og kunne heade i mål fra kort hold etter fint innlegg av Fredrik Stoor.

Rosenborg fikk selvtillit etter utligningen og det var bare et tidsspørsmål før ledermålet måtte komme. Daniel Braaten satte inn 2-1 i tomt mål etter 62 minutter etter at Iversen hadde headet ballen forbi Adin Brown.

– En ok kamp. Hadde vi satt sjansene våre hadde vi vunnet greit. Vi må jobbe med å omsette sjanser til mål og så ta det derfra, sa Braaten.