Ikke i rute med tusenårsmålene

Ikke i rute med tusenårsmålene
Ikke i rute med tusenårsmålene

Verdenssamfunnet har mislyktes i å redusere sult, barnedødelighet og svangerskapsdødsfall tilstrekkelig til å nå tusenårsmålene, konkluderer FN i en rapport halvveis i perioden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Reuters / Scanpix
Det er mulig å nå målene i store deler av verden, sier FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Illustrasjonsfoto: ScanpixIllustrasjonsfoto: Scanpix

Dersom utviklingen fortsetter som i dag vil ikke målene som ble satt av statsledere ved tusenårsskiftet bli oppnådd.

Særlig i Afrika sør for Sahara har resultatene uteblitt. Ingen av landene i området ser ut til å nå målene om å halvere fattigdom, sikre alle barn utdanning på grunnskolenivå eller bremse spredningen av aids innen 2015.

- Det er fortsatt mulig å nå målene i store deler av verden, men rapporten viser også at det er mye som gjenstår, sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon da rapporten ble lagt fram i Geneve mandag. Og han la til at millioner av liv avhenger av det.

Halvveis i 15-årsperioden viser rapporten at millioner av mennesker løftes ut av fattigdom og barn får i økende grad muligheten til å gå på skole. Men i Afrika sør for Sahara lever fortsatt 40 prosent av befolkningen i ekstrem fattigdom.

FN vil nå målet om en halvering av andelen mennesker som lever for mindre enn én dollar dagen, men ikke målet om å kutte andelen av befolkningen i Afrika som lever i ekstrem fattigdom til 23,4 prosent, ifølge rapporten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus