Åpen for alle - alltid

- Terrornettverk har norske kontakter

- Terrornettverk har norske kontakter
- Terrornettverk har norske kontakter
Artikkelen fortsetter under annonsen

PST har ikke funnet norsk forbindelse til terrorangrepene i Storbritannia, men vet om personer med terror-forbindelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt har PST ikke funnet noen forbindelse med de siste dagers hendelser i Storbritannia og Norge. Derfor avventer man en heving av trusselnivået inntil videre.

- Vi har vært i kontakt med britiske myndigheter, og det er en kontakt vi kommer til å opprettholde. Så langt har vi ikke funnet noen tilknytning mellom hendelsene der og Norge, sier informasjonssjef i PST Trond Hugubakken til ABC Nyheter.

Så lenge det ikke er en klar og åpen forbindelse med hendelsene på andre siden av Nordsjøen og Norge kommer ikke disse hendelsene til å ha noen som helst innvirkning på den norske trusselvurderingen.

- Vi har et firetrinnssystem der Lav er det laveste, og der har vi vært lenge nå. Med mindre det kommer inn konkrete opplysninger så kommer den ikke til å endre seg. Vi følger med på informasjonen vi får inn, og vi ser selvfølgelig svært nøye på disse hendelsene i England og Skottland, sier Hugubakken.

Han understreker at det så langt ikke er noen forbindelse med de terrormistenkte i de siste sakene og Norge, men utelukker ikke at det kan ha vært en sånn forbindelse.

- Vi vet at det er personer i Norge som kan knyttes til terrornettverk i utlandet, sier Hugubakken.

Les også:

To nye terror-arrestasjoner