Åpen for alle - alltid

– Ikke bare flaks at terrorangrepene mislyktes

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias innenriksminister Jacqui Smith sier det ikke bare var flaks som gjorde at ingen ble drept eller såret i terroraksjonene i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ikke bare flaks at terrorangrepene i Storbritannia mislyktes, sier innenriksminister Jacqui Smith. (Foto: Reuters / Scanpix)Det var ikke bare flaks at terrorangrepene i Storbritannia mislyktes, sier innenriksminister Jacqui Smith. (Foto: Reuters / Scanpix)

London (NTB-DPA): Smith kom med sine uttalelser i britisk frokost-TV mandag morgen. Hun roset politi og eksplosiveksperter, årvåkne medlemmer av offentligheten og etterretningstjenesten for å ha vist mot og forhindret en katastrofe.

- Jeg tror ikke det skyldes flaks. Jeg tror det skyldes medlemmer av offentligheten som holder øynene åpne, et utrolig modig politi og eksplosiveksperter, og etterretning som blir sett veldig nøye på, sa Smith.

Smith er ventet å uttale seg nærmere om situasjonen etter terroraksjonene senere mandag.

- Leter etter en sjette mistenkt

Samtidig melder britiske aviser at politiet leter etter enda et medlem av Al-Qaida gruppen de mistenker står bak de mislykkede bilbombene.

The Daily Telegraph melder at politiet leter etter enda en mistenkt, mens avisen The Guardian hevder at politiet jakter på minst tre mennesker til.

Politiet har ikke ønsket å kommentere hvorvidt de jakter på flere mistenkte.

Polititjenestemenn har ransaket flere eiendommer i britiske byer. Foreløpig er fem personer blitt arrestert.

(©NTB)