Sjekker om britisk terror har forgreninger til Norge

Norsk politi har jobbet intenst de siste dagene for å finne ut om terrorforsøkene i Storbritannia har forgreninger til Norge, men foreløpig er det ingen ting som tyder på det, sier justisminister Knut

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiets sikkerhetstjeneste har jobbet mer og tettere i løpet de siste dagene, særlig opp mot våre samarbeidspartnere i England, for å sjekke om dette har forgreninger til Norge. Det har vi ikke noe grunnlag for å si, sier Storberget til NRK og legger til at det heller ikke er grunnlag for å heve trusselnivået i Norge, som fortsatt er lavt.

Likevel finnes det personer i Norge som er villige til å gå langt i bruk av terror, mener justisministeren. 14 skudd ble avfyrt mot Det mosaiske trossamfunns synagoge i Oslo natt til 17. september i fjor. Storberget kan derfor ikke utelukke at terrorhandlinger også kan skje i Norge. (©NTB)

Forsidefoto: Scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus