Åpen for alle - alltid

Minst en mistenkt i Skottland var lege

Minst en mistenkt i Skottland var lege
Minst en mistenkt i Skottland var lege
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britisk politi fortsetter jakten på mistenkte for å være involvert i terroraksjonene i London og Glasgow de siste dagene. Minst én, kanskje to av de fem som er arrestert, skal være leger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Glasgow (NTB-Reuters): Alle de fem som er pågrepet hittil, er trolig utlendinger fra flere land i Midtøsten, ifølge en kilde i politiet.

En av dem, en 26 år gammel mann som ble arrestert sammen med en jevngammel kvinne på en motorvei i Nord-England, er navngitt som doktor Mohammed Asha.

Ifølge CNN har en politikilde opplyst at to av de arresterte er leger, hvorav en skal ha vært ansatt ved et sykehus i Storbritannia. Avisa The Sun skriver at en av de pågrepne er en iransk lege som arbeidet ved et sykehus i North Staffordshire i Midt-England.

Foruten de to som ble tatt på motorveien, er det de to som kjørte en brennende bil inn i terminalen ved flyplassen i Glasgow lørdag, som er arrestert. I tillegg ble en 26 år gammel mann tatt i Liverpool.

Sjåføren av den potensielle bilbomben er innlagt på sykehus med omfattende brannskader, mens de andre fire som er uskadd, er fraktet til London der de sitter i avhør. (©NTB)