Tror det ligger noe kriminelt bak dødsbrann

Tror det ligger noe kriminelt bak dødsbrann
Tror det ligger noe kriminelt bak dødsbrann

Politiet tror det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsbrannen i Lillestrøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Politiet kjenner ikke årsaken til eksplosjonen og brannen i Lillestrøm sentrum søndag morgen. En person er død.

Lillestrøm (NTB): – Her er det omstendigheter som tyder på at det er en kriminell handling som ligger bak, sier politiadvokat Tom Danielson i Romerike politidistrikt til TV 2. Samtidig etterlyser politiet innehaveren Interflora i Lillestrøm sentrum.

Til nå har politiet kun kommet i kontakt med den ene av to innehavere til butikken som ligger i samme etasje som en person ble funnet omkommet søndag morgen. Innehaverens om politiet har fått kontakt med, sitter i politiavhør søndag kveld.

– Vi ønsker å komme i kontakt med vedkommende. Det var to innehavere, men vi har bare fått tak i den ene, sier operasjonsleder Ola Magne Mæle ved Romerike politidistrikt til rb.no.

Kripos
Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. Det er heller ikke identiteten til personen som er funnet død. Politiet på Romerike har nå bedt Kripos om bistand i den videre etterforskningen, og den avdøde er sendt til obduksjon. Ingen av virksomhetene i huset drives nattetid. Over blomsterbutikken som ligger i første etasje, er det ulike kontorer.

Ildkule

Politiet fikk melding om brannen i Storgata 14 klokken 5.34. Vitner har ifølge politiet meldt om et kraftig smell før brannen, som ble slukket rundt 6.45.

– Plutselig smeller det bare noe sinnssykt bak meg, og i speilet på bilen ser jeg en enorm ildkule ut i gaten og inn i bygningen på den andre siden, sier drosjesjåfør Steinar Kjelsrud til NRK. Kjelsrud gikk ut av bilen og var vitne til at brannen tiltok.

– På meg virket det som en gasseksplosjon, sier Kjelsrud. Teknikere var søndag på stedet og drev åstedsgranskning. Flere vitner befant seg i sentrum, og politiet er i gang med å avhøre disse.

– Noen så hendelsen, og andre bare hørte smellet, som var så kraftig at folk i nærheten våknet av det, sier Mæle.

Blomsterbutikk

Bygget som brant er en 4. etasjes murbygning. Tre firma er registrert på adressen, og politiet har vært i kontakt med to av disse. Det er store skader i første etasje, og røykskader i hele bygget.

Ifølge rb.no var varmeutviklingen så sterk at mange ruter i bygget knuste. Glasset er blåst 50-60 meter unna, og det skal være glassplinter og biter over hele byen.

– Brannen ble slukket raskt, men eksplosjonen og røyken har medført store skader, sier Mæle. Ingen bor på adressen, så ingen personer ble evakuert etter eksplosjonen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus