En omkommet i eksplosiv brann i Lillestrøm

En omkommet i eksplosiv brann i Lillestrøm
En omkommet i eksplosiv brann i Lillestrøm

Politiet bekrefter at en person er omkommet i en eksplosiv brann i en butikkbygning i Lillestrøm. Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
En person er bekreftet omkommet etter en eksplosiv brann i en butikk- og kontorbygning i Storgata i Lillestrøm sentrum søndag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Lillestrøm (NTB-Kari Stokke Nilsen): Den omkomne er ikke identifisert, opplyser politiet på Romerike.

– Personen ble funnet inne i huset, men vi vet ikke hvem dette er eller hva vedkommende gjorde i bygget – om det var en ansatt eller en innbruddstyv eller noe annet, sier operasjonsleder Ola Mæle i Romerike politidistrikt til NTB.

Politiet har foreløpig ingen teori om hva årsaken til brannen kan være.

– Vi har ingen formening om det kan ha skjedd noe kriminelt eller om det var en ulykke, sier Mæle.

Ingen av virksomhetene i huset drives nattetid. I første etasje er det en blomsterbutikk, og over den er det ulike kontorer.

Smell
Politiet fikk melding om brannen i Storgata 14 klokken 5.34. Vitner har ifølge politiet meldt om et kraftig smell før brannen, som ble slukket rundt 6.45.

– Plutselig smeller det bare noe sinnssykt bak meg, og i speilet på bilen ser jeg en enorm ildkule ut i gaten og inn i bygningen på den andre siden, sier drosjesjåfør Steinar Kjelsrud til NRK. Kjelsrud gikk ut av bilen og var vitne til at brannen tiltok.

– På meg virket det som en gasseksplosjon, sier Kjelsrud.

Så snart forholdene på åstedet tillater det, vil teknikere begynne åstedsgranskning. Flere vitner befant seg i sentrum, og politiet skal avhøre disse i dag.

– Noen så hendelsen, og andre bare hørte smellet, som var så kraftig at folk i nærheten våknet av det, sier Mæle. Blomsterbutikk Bygget som brant, er en 4. etasjes murbygning.

Tre firma er registrert på adressen, og politiet har vært i kontakt med to av disse.

Det er store skader i første etasje, og røykskader i hele bygget. Ifølge rb.no var varmeutviklingen så sterk at mange ruter i bygget knuste. Glasset er blåst 50-60 meter unna, og det skal være glassplinter og biter over hele byen.

– Brannen ble slukket raskt, men eksplosjonen og røyken har medført store skader, sier Mæle. Ingen bor på adressen, så ingen personer ble evakuert etter eksplosjonen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus