En omkommet i eksplosiv brann i Lillestrøm

En omkommet i eksplosiv brann i Lillestrøm
En omkommet i eksplosiv brann i Lillestrøm

Politiet bekrefter at en person er omkommet i en eksplosiv brann i en butikkbygning i Lillestrøm. Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
En person er bekreftet omkommet etter en eksplosiv brann i en butikk- og kontorbygning i Storgata i Lillestrøm sentrum søndag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Lillestrøm (NTB-Kari Stokke Nilsen): Den omkomne er ikke identifisert, opplyser politiet på Romerike.

– Personen ble funnet inne i huset, men vi vet ikke hvem dette er eller hva vedkommende gjorde i bygget – om det var en ansatt eller en innbruddstyv eller noe annet, sier operasjonsleder Ola Mæle i Romerike politidistrikt til NTB.

Politiet har foreløpig ingen teori om hva årsaken til brannen kan være.

– Vi har ingen formening om det kan ha skjedd noe kriminelt eller om det var en ulykke, sier Mæle.

Ingen av virksomhetene i huset drives nattetid. I første etasje er det en blomsterbutikk, og over den er det ulike kontorer.

Smell
Politiet fikk melding om brannen i Storgata 14 klokken 5.34. Vitner har ifølge politiet meldt om et kraftig smell før brannen, som ble slukket rundt 6.45.

– Plutselig smeller det bare noe sinnssykt bak meg, og i speilet på bilen ser jeg en enorm ildkule ut i gaten og inn i bygningen på den andre siden, sier drosjesjåfør Steinar Kjelsrud til NRK. Kjelsrud gikk ut av bilen og var vitne til at brannen tiltok.

– På meg virket det som en gasseksplosjon, sier Kjelsrud.

Så snart forholdene på åstedet tillater det, vil teknikere begynne åstedsgranskning. Flere vitner befant seg i sentrum, og politiet skal avhøre disse i dag.

– Noen så hendelsen, og andre bare hørte smellet, som var så kraftig at folk i nærheten våknet av det, sier Mæle. Blomsterbutikk Bygget som brant, er en 4. etasjes murbygning.

Tre firma er registrert på adressen, og politiet har vært i kontakt med to av disse.

Det er store skader i første etasje, og røykskader i hele bygget. Ifølge rb.no var varmeutviklingen så sterk at mange ruter i bygget knuste. Glasset er blåst 50-60 meter unna, og det skal være glassplinter og biter over hele byen.

– Brannen ble slukket raskt, men eksplosjonen og røyken har medført store skader, sier Mæle. Ingen bor på adressen, så ingen personer ble evakuert etter eksplosjonen. (©NTB)

Personvernpolicy