Hovefestivalen

Mange gode minner

Hovefestivalen - det neste knutepunktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: www.hovefestivalen.noFoto: www.hovefestivalen.no

Til tross for mye regn, har Hovefestivalen gitt oss mange gode minner. Bandene har i all hovedsak levert som forventet, og ofte mer. Variasjon og sjangerspredning har også gjort sitt til at publikum har hatt mye og velge i. 'Temakvelder' på hovedscenen har også gjort det mer relevant å kjøpe dagspass og likevel få med seg opptil flere av favorittbandene sine. Noe som har fungert, for horder av eksempelvis metal- og hiphop-frelste har sluppet unna gjennom å velge seg ut eksempelvis onsdag, torsdag eller fredag.

Onsdag var kulturministeren selv på inspeksjon for å danne seg et grunnlag for å vurdere om Hove etter hvert skal inngå i de statsstøttede Knutepunktfestivalene i Norge. Tidligere har Trond Giske uttalt at det ikke var aktuelt å bevilge støtte til en helt ny festival, men dette har han senere moderert. Til uka skal han besøke Quartfestivalen, som i utgangspunktet er tiltenkt den delen av støtten som Hove nå har muligheten til å overta.

Ettersom både bookingsjef Toffen Gundersen og flere i hans tidligere idealistiske og musikkelskende støtteapparat har fulgt med over til Hove, har også Quarten mistet veldig mye kompetanse. Dette kan på sikt få konsekvenser for hvilken sørlandsfestival som blir premissgivende for festivalnorges utvikling. Når disse nå er forsvunnet fra Quart, kan det fort dreie denne bort fra behovet for å formidle ny, god og spennende musikk, til fordel for kortsiktig profitt.

Allerede om noen dager får vi en pekepinn på hvor det bærer når Quarten sparkes i gang, men med et innsalg som ligger under Hoves, og uten Toffen og idealistene i Kristiansand, kan mye tyde på at Quarten allerede er på hell, også i publikums bevissthet.

Mye kan forbedres på Hove, både hva fasiliteter og det å imøtekomme enkle dagligdagse behov og gjøremål, angår. Den evalueringen er forlengst i gang, men med Hoves fantastiske beliggenhet, bra sceneløsinger og meget samarbeidsvillige naboer på øya, ligger alt til rette for at Hove 2008 allerede vil ha et langt sugerør ned i kulturkassa til Giske.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus