Filmen i mitt liv: Delicatessen

Filmen i mitt liv: Delicatessen
Filmen i mitt liv: Delicatessen

En kraftklump av en film som overrumpler publikum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto/Copyright: dvdbeaver.com

Jarle Namtvedt er presseansvarlig i Sandrew Metronome Norge AS.

Jarle Namtvedt i Sandrew Metronome velger seg Delicatessen. (Foto:Henning Lindblad)Jarle Namtvedt i Sandrew Metronome velger seg Delicatessen. (Foto:Henning Lindblad)

1. Hvilken film vil du si har vært viktigst i livet ditt?

- Jeg tror jeg må velge den filmen som jeg ser på som viktigst for at jeg tok det yrkesvalget jeg har gjort og som jeg fremdeles kan se igjen og si at jeg ikke angrer et sekund! Jeg var nemlig mye på kino da jeg studerte i Bergen og havnet tilfeldigvis på en fransk film som het «Delicatessen» av Caro og Jeunet. Fullstendig overrumplet og fascinert var jeg fra da av overbevist om at jeg måtte jobbe med film.

2. Hva er det med denne filmen som er så spesielt?

- Filmen er i utgangspunktet veldig mørk, men jeg falt fullstendig for alle de rare krumspringene, originaliteten i historien, det absurde og surrealistiske. Det hele knyttet sammen til en liten kraftklump av en film. Med fare for å være en film som man enten liker eller misliker, så var det noe fresht og noe jeg aldri hadde sett på film som fullstendig blåste meg av banen og bergtok meg.

3. Når så du denne filmen første gang?

- Jeg så den første gang på kino i Bergen i 1991 tror jeg det var. Det må ha vært på høsten.

4. Hvor mange ganger har du sett denne filmen?

- Det tør jeg ikke svare på. Men jeg så den opptil flere ganger på kino da den gikk ordinært, jeg har vært og sett den på Cinemateket og selvsagt står den godt plassert i DVDhylla mi også, på «D». Alfabetisk system selvsagt. Det er nok andre filmer jeg har sett flere ganger, men få jeg har så sterk fryd over å tenke på.

5. Hvorfor skal andre se denne filmen?

- Vent til høsten kommer, se den sammen med andre og la deg fortrylle av surrealisme og absurde situasjoner som er nødt til å bringe frem smilet hos deg. Og mens du sitter der, så kan du tenke på at den ene regissøren, Jeunet, 10 år etterpå laget en annen fransk perle, nemlig «Den fabelaktige Amelie fra Montmartre».

Hva er filmen i ditt liv? Svar på spørsmålene over og send inn sammen med et bilde av deg selv til elise@abcnyheter.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus