Hovefestivalen

Humor og kjærlighet

Glimrende skotsk poppunk på Hovefestivalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovefestivalen: Forskyvninger i programmet gjorde ingenting for oppmøtet til festivalpublikummet på fredagens konsert med de nye skotske poppunkkometene i 1990s. I det rosa teltet var det nær stinn brakke da Glasgow-trioen entret scenen over en time forsinket. Entusiastisk og sprudlende stormet de endelig inn på scenen og sparket i gang med albumåpneren «You Made Me Like It» som fikk med seg hundrevis av hengivne fans øyeblikkelig. Lyden var klar og skarp og timingen perfekt.

1990s ser ut som alt annet enn popstjerner, og bryr seg ikke et øyeblikk om det heller. De har masse humor og stråler av entusiasme og kjærlighet til det de driver med. Debutalbumet deres er litt ujevnt, men inneholder noen virkelig perler for popelskere. I god britisk poprock-tradisjon viderefører de arven helt tilbake til tidlig Stones og Beatles, blandet med Jonathan Richman, og fyrt opp som moderne indierock. Bandet skrangler til tider veldig, men det er noe av greia deres. Mellomspillene fremstår til tider så rølpa at det er på håret at bandet klarer å samle seg når de skal inn i samme refreng etterpå.

Uansett ga gutta på scenen uttrykk for begeistring over Hovefestivalen, og mente at den minnet om festivaler hjemme i Glasgow. - Der er det alltid dårlig vær, og det er det her også, smilte de med hint til de kraftige regnskyllene som hadde falt i porsjoner hele dagen.

Høydepunktet i settet deres ble selvfølgelig singelen «You're Supposed To Be My Friend» som like selvfølgelig utløste hysteri, allsang og massiv dansing, før de må gi seg allerede etter sjuende låt - «Situation», som de rakk å dedikere til The Long Blondes, som i mellomtiden hadde kommet seg backstage klar til å ta over scenen.

Men publikum nektet å innse at konserten var over så raskt, og ga seg ikke opp håpet om å klare å klappe bandet inn igjen. Dermed måtte 1990s tilbake for ekstranummer, trolig mot arrangørenes beregning. De lå allerede langt etter skjema, og sannsynligvis fikk ikke bandet lov til å spille mer enn en halvtime, for å prøve å dra forsinkelsene inn igjen. Det nektet imidlertid massene å godta, så sånn sett ble direktivet bare ris til egen bak for Hove.

Karakter: 7 av 10

Personvernpolicy