Hovefestivalen

På autopilot

The Long Blondes har vært bedre før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For mange poseringer.For mange poseringer.

I går, fredag, holdt indierockfolket fortet i det røde teltet også etter at den sprudlende Glasgow-trioen 1990s var ferdig. Massive regnbyger gjorde det unødvendig å forlate arenaen som bare en halv time senere hadde London-kvintetten The Long Blondes på programmet. Gruppa var innom Oslo da de promoterte albumet Giddy Stratosphere i vår til et entusastisk publikum på John Dee, og har brukt mellomtiden til beinhard jobbing 'på veien'.

Borte var gnisten som gjorde John Dee-konserten til en uforglemmelig opplevelse, der bandet og publikum gikk opp i syntese sammen. Låtutvalget var greit; fra åpningen 'Lost In The Moon', via 'Only Lovers Left Alive', til den herlige sistesingelen 'Once And Never Again'. Dessuten tok frontfigur Katie vertinnerollen på alvor og dedikerte en låt tilbake til 1990s (som en halv time tidligere hadde gjort det samme mot blondinene), og beklaget at hun ikke kom til å få med seg Slayer-konserten et par timer senere.

Bandet låt mye tettere og proffere enn på John Dee, og mye turnering har gjort bra for dynamikken. I tillegg var lyden skarp og distinkt. Men noe manglet, og det var lett å lese i ansiktet på de andre i bandet at noen hadde begynt å gå på akkord med seg selv. Blikkene var fraværende, smilene satt langt inne, selv om all respons fra salen var nok til å gi selv blaserte band vegg-til-vegg-glis.

Men også Katie har sitt å jobbe med. Selv om hun hadde den største tilstedeværelsen, og kommuniserte bra med salen, har hun de samme positurene som hun hadde på John Dee. Den gang mistenkte jeg henne for å være instudert, men lot det passere i euforien over hva bandet presterte. Nå vet jeg imidlertid. Hvis hun ikke utvikler repertoaret i antall posør-stillinger, ender hun opp like forutsigbar som Lise Karlsnes.


Karakter: 6 av 10

Personvernpolicy