Meny

Har videobilder av bombemistenkt i London

Har videobilder av bombemistenkt i London

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som plasserte bilbomben nær Piccadilly Circus i London fredag, ble fanget opp av et overvåkingskamera.
Foto: Scanpix
Politiet i London jakter på dem som plasserte fredagens to bomber. Foto: REUTERS/Clara Molden/Scanpix.

London (NTB): Det melder den amerikanske fjernsynsstasjonen ABC, som vet å fortelle at britisk politi derfor er i besittelse av krystallklart bilde av den hovedmistenkte.

Ifølge ABC News skal mannen som parkerte den grønne Mercedes-bilen utenfor en nattklubb ved Haymarket nær Piccadilly Circus i morgentimene fredag, ha klare likhetstrekk med en mann i kretsen rundt den fengslede militante islamisten Dhiren Barot.

Bharot har bånd til al-Qaida og anklages for å ha planlagt terroraksjoner der han skulle sprenge sivile i lufta med bomber skjult i biler.

Britiske kilder opplyser at den første bilen som ble funnet fredag ble meldt stjålet tidligere i måneden, og deretter sett i Skottland og Birmingham.

Ifølge The Times ble britisk politi advart mot mulige terroraksjoner rettet mot nattklubber for to uker siden, og denne advarselen nådde for få dager siden også nattklubben Tiger Tiger der den første bilbomben ble funnet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus