Sju års forvaring for overgrep

En 48 år gammel nordmann er i Oslo tingrett dømt til sju års forvaring for menneskehandel og seksuelle overgrep mot flere barn i Thailand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skyldig på alle punkter. 48-åringen ble fredag idømt syv års forvaring etter overgrepene mot barn. Foto gjort tilgjengelig av KriposSkyldig på alle punkter. 48-åringen ble fredag idømt syv års forvaring etter overgrepene mot barn. Foto gjort tilgjengelig av Kripos

Mannen ble funnet skyldig på alle punkter i tiltalen.

48-åringen i besittelse av store mengder barnepornografiske bilder og filmer da han ble pågrepet i fjor. Flere av bildene og en av filmene hadde han selv produsert og spredt på internett.

Oslo tingrett fant at det ikke var tilstrekkelig med vanlig fengselsstraff for trønderen, selv om han tidligere ikke er straffet for andre forhold.

Statsadvokat Pål K. Lønseth la ned påstand om åtte års forvaring med en minstetid på fire år. Tingretten trakk fra ett år, men opprettholdt minstetiden på fire år.

- Vi mener det ikke er grunnlag for å idømme min klient forvaring og vil anke dommen til lagmannsretten, sier 48-åringens forsvarer, Anne Kristine Bohinen til NTB. (©NTB)

Personvernpolicy