Afghanerne må bli på Trandum

Afghanerne må bli på Trandum
Afghanerne må bli på Trandum

De 21 afghanerne som sitter i varetekt på Trandum, blir sittende ut perioden. Det bestemte Borgarting lagmannsrett fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kjennelsen fra lagmannsretten fredag heter det seg at det fortsatt er grunnlag for varetektsfengsling på lik linje med da fengslingsspørsmålet ble behandlet i Oslo tingrett, men retten forutsetter at de afghanske asylsøkerne blir løslatt umiddelbart hvis utsettelsen av uttransporteringen blir langvarig.

- Lagmannsretten har gjort en svært grundig gjennomgåelse av de nye opplysningene i saken og viser særlig til at Utlendingsnemnda skal vurdere sikkerheten til den enkelte på nytt, sier advokat Aase Karin Sigmond.

De 21 asylsøkerne har allerede sittet i varetekt i en ukes tid og skal dermed løslates i slutten av neste uke, såfremt de ikke bli begjært ytterligere fengslet. Hvis det skjer, kommer Sigmond til å begjære løslatelse med bakgrunn i fredagens kjennelse. (©NTB)

Foto: Scanpix

Personvernpolicy