Afghanerne må bli på Trandum

Afghanerne må bli på Trandum
Afghanerne må bli på Trandum

De 21 afghanerne som sitter i varetekt på Trandum, blir sittende ut perioden. Det bestemte Borgarting lagmannsrett fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kjennelsen fra lagmannsretten fredag heter det seg at det fortsatt er grunnlag for varetektsfengsling på lik linje med da fengslingsspørsmålet ble behandlet i Oslo tingrett, men retten forutsetter at de afghanske asylsøkerne blir løslatt umiddelbart hvis utsettelsen av uttransporteringen blir langvarig.

- Lagmannsretten har gjort en svært grundig gjennomgåelse av de nye opplysningene i saken og viser særlig til at Utlendingsnemnda skal vurdere sikkerheten til den enkelte på nytt, sier advokat Aase Karin Sigmond.

De 21 asylsøkerne har allerede sittet i varetekt i en ukes tid og skal dermed løslates i slutten av neste uke, såfremt de ikke bli begjært ytterligere fengslet. Hvis det skjer, kommer Sigmond til å begjære løslatelse med bakgrunn i fredagens kjennelse. (©NTB)

Foto: Scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus