Hovefestivalen

Danmarks nye yndlinger

Oh No Ono kan utmerket godt være danskenes nye eksportartikkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens hiphop'en dominerte hovedscenen torsdag, vandret indie-folket mellom det rosa teltet og amfiscenen. På sistnevnte scene falt TV On The Radio mye under å måtte fremføre låtene sine i for transparent dagslys, mens Interpol senere på kvelden henførte oss til en innbilt tilstand av å være på Joy Division-konsert en høstdag i London i 1979.

I det rosa teltet benyttet Oh No Ono sjansen til å overbevise oss om at alle ryktene fra våre naboer i sør stemte, for dette kan utmerket godt være danskenes nye eksportartikkel. I et så og si fullsatt telt fyrte de opp publikum med 80-talls glad-elektro-punk. Så gjennomført, så morsomt, så kult, og så groovy! Dette var Surferosa Goes Løkken! Gutta i bandet har så fluffy afro hår som det går an for blonde dansker. De ser ut som tuperte versjoner av Pomple og Pilt hele bunten, og det virker som om stor høysåte på hodet er et av kriteriene for å få være med i bandet.

Musikken deres fenger så voldsomt at det er komplett umulig å stå stille, dette må være elektrodisco på sitt beste. Alle i salen bare elsker å hoppe opp og ned og rundt omkring til de forførende og naive rytmene. Midt blant deres eget materiale mestrer Oh No Ono utrolig nok å smette inn Bob Dylans «Subterranean Homesick Blues» uten at vi oppdager det før langt ut i tredje verset! Ikke nok med det, vi blir også servert Beatles-låta «The Inner Light» i samme herlige og friske innpakning, under vakre psykedelia-referanser.

I avslutningen «Happy Happy» tenderer de mot stakkato glad-punk, men fremdeles med den samme 80-talls-feelingen. Det er noe genuint homo-erotisk over dem som gjør publikum vanvittig avslappet og opphisset på en og samme tid, og som gjør Oh No Ono til fullbyrdelsen av Andy Warhols Factory-drøm.

Karakter: 8 av 10

Personvernpolicy