Analogt houseparty

Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av konserten med australske Presets på Hovefestivalen, ble publikum eksponert for både post-punk og rave.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Australske The Presets; bandnavnet refererer til en tid med enkle analoge synther på begynnelsen av 80-tallet, er en duo som har hentet inspirasjon i den engelske industrisynthrocken og band som Vice Versa (som senere ble til mer kjente ABC), Orchestral Manouvers in the Dark og ikke minst The Passage. Gravalvorlig peser de frem låter om angst og depresjon i en språkdrakt som gjør at det er helt umulig ikke å få assosiasjoner til Futurama-festivalen i Leeds i 1980, da brorparten av britiske band skulle høres nettopp sånn ut.

The Presets består av en duo med en fyr på gamle Korg-synther som synger og en trommeslager som stort sett bare slår. Selv tekstene var i gjennomført stil om 'Vertigo' og 'going down', passe abstrakte greier og ikke langt fra konkrete historier, altså veldig '80 og post-punk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men i september 1980 så publikum helt annerledes ut enn på sommerlige Hove. Den gang gikk de i grå frakker, var uthulte og hvite i trynet, mens de i dag ser sunne, friske og brune ut kledd i fargerike og lette klær. Den gang opplevde publikum det meningsfullt å gå inn i disse artistenes univers, nå fremstår det bare som ren og tom underholding.

I en drøy halvtime fikk bandet lov å fremføre disse sære og ekstremt robot-dance-aktige tidskolorittene, før vi mot slutten fikk flere og flere innslag av rave fra 90-tallet. At et par stykker i salen hadde med seg light-sticks, dro også hele seansen mot det samme tiåret. Helt mot slutten, da låtene ble lengre, tok folk litt av i rave-tilstander. Vertigo-følelsen ble komplett i den siste dragningen, og følelsen for 1980 var glemt da helikopter-rave-soundet tok over. Da var vi fullt og helt i 90-tallet og 80-tallet var tørket vekk som svetten fra et houseparty.

Karakter: 7 av 10