London-bomben kunne gjort stor skade

London-bomben kunne gjort stor skade
London-bomben kunne gjort stor skade

Bomben som er uskadeliggjort i London, inneholdt store mengder bensin, spiker og gass. Den ville forårsaket store skader, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Funnstedet
På bildet ser man det blå teltet som dekker over den grå bilen man skal ha funnet bomben i fredag morgen. Foto: Reuters/Stephen Hird.

- Allerede på dette tidspunktet er det klart at hadde innretningen gått av, ville det forårsaket store skader og tap av liv, sa Peter Clarke i Scotland Yard på en pressekonferanse fredag.

For at bomben skulle gjøre mest mulig skade, var det festet en stor mengde spiker rundt bensin- gasskanner, ifølge politiet.

Det er for tidlig å spekulere på hvem som står bak det planlagte bombeangrepet i sentrum av London, understreket Clarke.

Britiske bombeeksperter utførte en kontrollert eksplosjon nær Haymarket i London etter flere rapporter om en mistenkelig bil natt til fredag.

Det nærliggende området ble sperret av, mens politiet undersøkte saken.
Ifølge BBC ble det funnet en beholder med 200 liter bensin i bilen.

Fjernet gassbeholdere

Ifølge BBC News har det vært ubekreftede meldinger om at man fjernet flere gassbeholdere fra bilen, som ikke sto langt fra Piccadilly Circus.

Ifølge en politikilde var innretningen stor, og den utgjorde en virkelig og alvorlig trussel mot området rundt The Haymarket, som ligger ved teaterstrøket i den britiske hovedstaden.

Ifølge et øyenvitne BBC News har snakket med ble bilen kjørt uvørent før den krasjet i en søppelboks. Sjåføren kom seg da raskt ut av bilen, som skal være en sølvgrå Mercedes, og la på sprang.

- Politiet ble tilkalt etter rapporter om at et mistenkelig kjøretøy sto parkert i The Haymarket, kort tid før klokken to i morges. Som en forholdsregel ble området avstengt mens bombeeksperter undersøkte kjøretøyet, sier en talsmann for politiet.

Travel første dag for Straw

Ifølge politiet kommer området rundt funnstedet til å være stengt for en lengre periode, og reisende i den travle metropolen må ta hensyn til dette.

Justisminister Jack Straw fikk en travel start på sin første dag i jobben, og sier til BBC at politiet har gjort det de skulle i denne saken så langt.

- Nå etterforskes saken, og det er opp til politiet å offentliggjøre hvordan arbeidet går, når de finner det naturlig, sier Straw.

Personvernpolicy