Inkassoselskap finner deg på nettet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med Google og andre nettsteder som hjelpemiddel finner inkassobyråer norske økonomiske kjeltringer som skjuler seg i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Ferske tall fra inkassoselskapet Lindorff International viser at det har vært en kraftig økning i antall saker mot nordmenn bosatt i utlandet det siste året.

Selskapet har over 50 prosent av utenlandsmarkedet og registrerte 2.634 nye saker fra 1. januar til 15. juni. Det er en økning på 35 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Problemet har vært å få tak i kjeltringene siden de oppholder seg i utlandet og oppgir enten mangelfulle eller falske adresser. Men jakten gir resultater.

– Det kan være som å lete etter den berømte nåla i høystakken, men søk i ulike registre i utlandet og hjelp fra familiemedlemmer i Norge, hjelper oss. I tillegg googler vi, sier leder av Lindorff International, Rune Ohlgren, til Aftenposten.

Man kan prøve å skjule adressen sin, men sjansen er likevel til stede for at man på andre måter kan dukke opp på lokale nettsteder rundt omkring i verden.

– Vi har konkrete eksempler på at vi har funnet skyldnere på resultatlister fra blant annet golfturneringer, opplyser Ohlgren. (©NTB)