Tamt Rosenborg måtte ha ekstraomganger

Rosenborg måtte ha ekstraomganger for å sette Skeid utenfor i cupen. Et tamt RBK-lag klarte ikke å score i ordinær tid. Det klarte ikke Skeid heller.

RBKs Daniel Braaten ( til høyre) og Ulrik Arneberg under 3.rundekampen i NM i fotball mellom Skeid og Rosenborg på Bislett stadion i Oslo torsdag kveld. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Oslo (NTB): Begge lagene hadde sine sjanser de første 90 minuttene, og Skeid var fint med på notene hele tiden, selv om trønderne hadde et ørlite overtak. Det hjalp bare så lite for et lag som var preget av et utall personlige feil og liten gjennombruddsevne.

Steffen Iversen sendte trønderne i ledelsen fem minutter ut i første ekstraomgang med en flott heading. Det var til gjengjeld første gangen han virkelig viste seg fram i kampen som ble en temmelig flau forestilling, særlig fra Rosenborgs side.

Tre minutter ut i annen ekstraomgang økte Marek Sapara til 2-0 på en lobb fra straffemerket. Det var en litt lettkjøpt scoring og en gavepakke fra Skeid-forsvaret som begynte å merke kjøret.

Før Iversens scoring hadde begge lagene hatt skudd i treverket. Rosenborg hadde også store sjanser ved både Daniel Braaten og Øyvind Storflor, men nærmest var gjestene da Abdulay Traoré sendte et knallhardt skudd i treverket helt oppe i krysset to minutter før slutt i den ordinære spilletiden.

Et feriepreget Rosenborg-lag viste store svakheter både i angrep og forsvar, men klarte å avansere fra tredje runde med et nødskrik. Etter 120 spilte minutter var det en fortjent seier, for det er ingen tvil om at det var trønderne som orket mest på slutten.