Halvt hest - halvt sebra

Halvt hest - halvt sebra
Halvt hest - halvt sebra
Artikkelen fortsetter under annonsen

Exlyse har en mor som er hest og en far som er sebra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eclyse er resultatet av en romanse mellom en hestehoppe og en sebrahingst. Klikk på bildet for større versjon. Foto: REUTERS/HO.Eclyse er resultatet av en romanse mellom en hestehoppe og en sebrahingst. Klikk på bildet for større versjon. Foto: REUTERS/HO.

Mest av alt minner Eclyse om en sebra noen har prøvd å fargelegge hvit, før de slapp opp for maling halvveis uti jobben. Men den snodige hudfargen til Eclyse er virkelig nok. Eclyse er nemlig en zorse, resultatet av en hyrdestund mellom en sebrahingst og en hestehoppe.

Kombinasjonen sebra og hest er uvanlig, men ikke umulig. Det finnes flere eksempler der artene har fått felles avkom. Både formen og gemyttet til zorser minner mer om en hest enn en sebra. Men stripene røper at det også har vært en sebra involvert.

Som regel får avkommet til sebra og hester striper over hele kroppen. Men ett år gamle Eclyse skiller seg fra de fleste andre zorser ved at den har tydelig adskilte mønstre, med farens sebrastriper på ansikt og bakende. Og morens hvitfarge på resten av kroppen.

Eclyse ble unnfanget da moren, Eclipse, ble sendt fra en safaripark i Tyskland til en ranch i Italia for et kort opphold. I Italia fikk hesten lov til å vandre fritt med andre hester og sebraer. Og en av sebraene, Ulyssus, ble tydeligvis sjarmert av den hvite hoppa fra nord. For vel tilbake i parken igjen noen måneder senere fødte Eclipse et føll som ble et levende bevis på at barn arver gener fra begge foreldrene.

Føllet fikk et navn inspirert av foreldrenes navn, og har nå blitt en stor attraksjon i safariparken i tyske Scloss Holte Stukenbrock, nært grensa til Nederland.

Talsmann for parken, Udo Richter, forteller til Daily Mail at det er lett å se at Eclyse er en blanding av hest og sebra.

– Men også i temperament kan hun minne om begge foreldrene sine. Vanligvis er Eclyse tam som en hest. Men noen ganger kan man også merke det mer aggressive lynnet til sebraer.

Hester og sebraer blir ofte krysset i Afrika. I Kenya brukes de også av og til som pakkdyr.