Lost in interrail:

Perfekt for turisten

Perfekt for turisten
Perfekt for turisten

Norske Google Maps har redningen for alle som går seg vill på ferie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Levert av Teknofil
Artikkelen er skrevet av Ole Morten Knudsen hos Teknofil.

Google Maps lanserte i dag sin tjeneste Google Maps for norske brukere.

Nå kan du lett finne frem i norske strøk, beregne tidsbruk og finne hoteller, barer og områder for shopping. Tjenesten kan brukes både på nett og via mobilen. Best av alt er at du enkelt kan finne frem når du er på ferie i sommer og har gått deg vill.

Raskest mulig kald pils
Enhver som har vært på interrail, med tung sekk i stekende kveldsvarme og kommet frem til togstasjonen i Praha, vet at det beste er å finne et hotell fortest mulig.

Å bli hengende på Hlavni Nadrazi stasjon er ikke like innbydende som å legge fra seg sekken fortest mulig, ta en kjapp dusj og finne nærmeste sted med en ekte kald pilsner.

Norske Google Maps redder dagen
Ofte blir det til at man leter en stund etter nærmeste informasjonskontor. Dette kan ta en stund og kommer man for sent er det ofte stengt. Google Maps er da et ypperlig verktøy å ta i bruk.

Det enkleste er selvfølgelig å ta opp mobilen og lete opp veibeskrivelse fra Google sitt program. Det koster deg derimot litt ut fra hvilket abonnement du har. Men ved å gå inn på nett på http://www.maps.google.no får du fri tilgang til Google sin norske tjeneste.

Satser på Norge
- Dette er helt klart den mest spennende lanseringen i Norge siden den norske versjonen ble lansert i 2005. Det viser at Google vil satse hardere på det norske markedet, sier Jan Grønbech, sjef for Google Norge.

Som kartfunksjon fungerer nok Google Maps på lik linje med lignende norske tjenester som Finn kartsøk og Gule Sider sin løsning. Men Google har en enorm fordel ved at de er internasjonale. På den måten kan du raskt få informasjon på norsk hvor enn du er.

Søk ned på bydelsnivå
Ved hjelp av informasjon fra andre tjenester og sine egne har Google skapt en kartfunksjon som ikke bare gir deg oversikt over hvor du er og hvor du skal. Den gir deg også god informasjon over lokale fasiliteter.

Om den lokale snekkeren på hjørnet ønsker kan han registrere seg hos Google med kontaktinfo og komme opp ved kartsøk. Andre brukere kan også legge inn vurderinger av snekkerens tjenester.

- Via lokalsøk helt ned på bydelsnivå kan du nå enklere finne de bedriftene og fasilitetene som befinner seg der du er, forklarer Jason Chuck, produktsjef for Google Maps.

Legg opp reiserute
Ved å implementere en godt fungerende mobilfunksjon har Google skapt et godt verktøy for den reisende hvor de både kan få opp satellittbilder og vanlige kart.

For å planlegge reisen kan du på forhånd legge en reiserute via funksjonen Mine Kart som du så kjapt kan hente frem både via mobil og nett. Og opplastningen av kartet går overraskende kjapt så her står det kraftige saker bak.

Etter endt ferie eller underveis kan du publisere reiseruten for eksempel via blogg med bilder og video. På denne måten kan andre følge din reiserute via nett.

Avhengige av eksterne leverandører
Google sin tjeneste ville likevel ikke fungert like godt uten eksterne bidragsytere.

- Vi er avhengige av godt innhold fra eksterne bidragsytere for at informasjonen vi gir både skal være oppdatert og fungere effektivt, forklarer Grønbech.

Sendt inn egne flyfoto
Et eksempel er Bergen by som selv tok initiativ og sendte inn flyfoto tatt en av de få dagene ikke skyene lå altfor tett over byen.

Med dette er Bergen en av de norske byene med best bilder i Google Earth og nå norske Google Maps.

Google har også samarbeid med blant annet Oslo Turistinformasjon, Bonnier og Unginfo som gir informasjon som implementeres i tjenesten.

Godt verktøy, men ikke overdriv
Når du legger ut på tur i sommer er det godt å være forberedt. Ta derfor med deg Google Maps på turen så du slipper å gå deg vil og lett finner frem til lokale steder.

Men ikke baser hele opplevelsen på denne tjenesten. Da kan det godt hende du går glipp av gode lokale begivenheter som ikke Google har maktet å fange opp.

Test selv

Google sin norske karttjeneste kan testes på siden www.maps.google.no.

Google sin norske mobiltjeneste kan lastes ned på www.google.no/gmm.

Om du har GPS i din mobil vil tjenesten automatisk koble seg opp mot denne og gi din eksakte posisjon. Meget nyttig for den som virkelig har gått seg vill.

Artikkelen er levert av Teknofil.

Personvernpolicy