- Vi skalv i euforisk rus

Arcade Fires opptreden på Hovedscenen var en stor opplevelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arcada Fire leverte et sett med vellyd på Hove-festivalen. Punktum.Arcada Fire leverte et sett med vellyd på Hove-festivalen. Punktum.

Hovefestivalen har såvisst fått en bra start, uansett om et par telt regnet aldri så mye ned i gjørma på tirsdag. De store musikkopplevelelsene har nå stått i kø.

Det ti mann/ kvinners sterke Montreal-bandet leverte et best of-sett med vellyd og så elegant plukket at samtlige foran scenen formelig skalv i euforisk rus.

Frontfigur Win Butler beklaget innlednikngsvis at bandet hadde måttet avlyse på Sentrum Scene tidlig i mai, fordi han måtte kaste inn håndkledet og undergå en halsoperasjon.

Men trolig var det vært ventingen, for samspill, dynamikk og harmonier var så «taima og tilrettelagt» at man behøvde ikke engang å kjenne låtene for å få gåsehud.

Det mest uforutsette som skjedde var vel egentlig et uskyldig, men morsomt stunt langt ute i publikum-havet, der Kanal24s Espen Thoresen hadde regissert et stunt-show der et ti-talls unge mennesker ble reist opp på skuldrene til stødige karer og med ryggen til bandet (!) agerte ut simultant-synkrone følelsesutbrudd.

Dette ble etterfulgt av dvergen Vidar som ble båret rundt i en imporivesert kongestol som trolig gjorde ham i stand til for første gang faktisk se et band over hodene på et så stort publikum.

Samtidig veltet balsam ut av høytalerne i form av Rebellion Lies', «Tunnels», låter som fikk jorden til å skjelve, og publikum til å grine av sårhet, før de avsluttet med en overjordisk versjon av «Wake Up».

Fortsetter det slik, blir Hove snart det nye Mekka!

Karakter: 9 av 10

Personvernpolicy