Krigshelten Jan Herman Linge er død

Motstandsmannen og båtkonstruktøren Jan Herman Linge er død. Han har blant annet konstruert OL-båtene Soling og Yngling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Linge døde mandag, og ble 85 år gammel, melder Budstikka.no.

Selv anslo Linge at han har skapt om lag 200 båter, og rundt 20.000 eksemplarer av dem er produsert. Jan Herman Linge er også kjent som motstandsmann, og er sønn av krigshelten Martin Linge som ledet Kompani Linge.

Han falt under raidet mot Måløy i 1941. I London under krigen møtte Linge de kongelige for første gang, og dette skulle utvikle seg til å bli et vennskapsbånd. Han hjalp kong Olav med seilbåter etter krigen, og kong Harald og dronning Sonja har seilt henholdsvis Soling og Yngling i mange år.

Også Haakon Magnus og Märtha Louise har lært seiling fra Jan Herman Linge. Bisettelsen finner sted fra Asker kirke torsdag 5. juli. (©NTB)

LES MER OM LINGE HER.

(foto: Scanpix)

Personvernpolicy